Een perfecte mindset heb je niet, die creëer je.

Het ontwikkelen van de perfecte mindset voor prestaties, onder druk, vereist een combinatie van mentale voorbereiding en positieve instelling. Met name naar jouzelf als speler toe. Allereerst is het belangrijk om je te realiseren, dat het ontwikkelen van zo’n mindset gewoon training vergt.

Read More
GertJan Markus
Hervinden van verloren motivatie

Golf is geen sport van goede slagen. Vraag je medespelers maar. of de locale clubkampioen. Golf is een verzameling van slechte slagen. En de speler die het minste aantal slechte slagen maakt, wint altijd de wedstrijd. Golf is ogenschijnlijk simpel en eindeloos complex.

Read More
GertJan Markus
Afstandscontrole

Aangezien de juiste afstanden slaan 1 van de 3 peilers is in golf, is het natuurlijk heel erg vervelend als dit je niet lukt. Veel te vaak zoeken we de oorzaak van het probleem in onze techniek, externe factoren of andere zaken die er vaak weinig mee te maken hebben.

Read More
GertJan Markus
Toppen Stoppen

Toppen houdt, heel simpel, in dat je de alleen het bovenste deel van de bal raakt. De top van de bal. Dit kan op 2 manieren. Een opwaartse top of een neerwaartse top. Beiden even vervelend, maar gelukkig ook op te lossen.

Read More
GertJan Markus
Het concept van succes

In mijn eerste seizoen op de Links Valley kreeg ik een speler op les. Hij zal een jaar of 60 zijn geweest toen. Geweldig leven gehad, speelde nu al bijna 25 jaar golf en leek vast te zitten op zijn handicap van 34 terwijl hij eerder veel beter had gespeeld. Zoals ik al een aantal jaren doe om mijn spelers beter te leren kennen, liepen we eerst een aantal holes in de baan om zijn huidige spel in kaart te kunnen brengen...

Read More
GertJan Markus
Course Management

Elke golfer die ik ken heeft mij weleens gevraagd hoe zij hun scores kunnen verlagen. De één wil er nog best wat moeite voor doen, de ander heeft slechts 30 minuten voordat zij afslaat en wilt NU het verlossende antwoord horen.

Read More
GertJan Markus
Oorzaak & Gevolg

Positief denken is een soort van 'happy mode' waarin je hóópt dat de bal over de sloot zal vliegen. Gewoon kansberekening dus. Of de bal over de sloot zal vliegen, is afhankelijk van hoe vaak je die slag al eens hebt gedaan en hoe vaak de bal er toen wel en niet overheen vloog. Geluk of pech?

Read More
GertJan Markus
Jij hebt het niet in je...of wel?

Hoewel ik erop gok dat iedereen dénkt efficiënt te trainen en dat het gebrek aan progressie voornamelijk wordt bepaald door die pannenkoek van een professional die zijn geld niet waard is, kom ik er toch eerlijk voor uit dat dit waarschijnlijk niet klopt. Dit geldt natuurlijk niet voor jou als lezer van dit artikel hé, dat snap je wel. Nee, ik bedoel dat anderen niet efficiënt trainen...

Read More
GertJan Markus